Verkleinen van sweeping zones met ASTERRA-satellietbeelden

Hydrovodis werkt in gepriviligeerd partnership samen met ASTERRA (Het vroegere UTILIS). In bepaalde omgevingsomstandigheden kunnen we met ASTERRA-satellietbeelden P.O.I.’s (Points Of Interest) bepalen. Hierdoor kunnen sweeping zones vaak verkleind worden. De efficiëntie verhoogt. Uw kost verlaagt. We spreken van SMART leak finding.

Contacteer ons voor meer informatie

 
 
 

 

 

Capaciteitsmetingen (debiet- en drukmetingen) op hydranten

Volgens een overeen te komen procedure en altijd op uniforme wijze, doen wij capaciteitsmetingen op een drinkwaternet.  Met een flowmeter en een druk datalogger, en na verwerking van de gegevens met specifieke software, bezorgen we u de precieze resultaten van de capaciteitsmetingen voor druk en voor debiet, alsook het gedrag op bepaalde locaties in een vermaasd netwerk met open hydranten.

 

Nazicht van ondergrondse hydranten en bovengrondse signalisatie

Een Hydrovodis team kan een grondig nazicht doen van uw ondergrondse hydranten en bovengrondse signalisatie. Met onder meer: zuiver maken, spoelen en testen van de ondergrondse hydranten en het inventariseren van ontbrekende en/of beschadigde signalisatie.

 
 
 

 

 

Lekdetectie met ondergrondse akoestische sensor PipeMic

Indien een lek op een hoofdleiding of op aansluiting alsnog niet lokaliseerbaar is met de conventionele methodieken, dan kunnen we met een PipeMic van FAST vast de oplossing bieden:

  • De akoestische sensor PipeMic wordt aan een toegangspunt in de leiding aangebracht.  
    Dat kan tot 300 meter ver met behulp een glasvezel kabel van 9 mm, zowel tegen of met de stroomrichting. 
  • Het akoestisch signaal vanuit de PipeMic wordt via bluetooth opgevangen door akoestische detector (zoals Aqua M70-300) of een draadloze luidspreker. 
    Het geluid is akoestisch en visueel waarneembaar.
  • Wanneer het lek gevonden is, lokaliseren we de ondergrondse PipeMic sensorknop behulp van die signalen … en dus meteen ook het lek.
 
 
 

 

 

 

Deel deze pagina met uw netwerk

Hydrovodis
Diestsesteenweg 104A 
3010 Leuven, Belgium 
tel +32 16 24 05 05
info(at)hydrovodis.be

 

Disclaimer  I  Cookiebeleid  I  Privacybeleid